
ظروف شراب خواری
10 اسفند 1403
زمان مطالعه
فهرست ظرفهای شرابخوری
در زبان فارسی برای ظرفهای میگساری نامهای گوناگون با ویژگیهای گوناگونی وجود دارد. چندتا از آنها به ترتیب کوچک به بزرگ اینها هستند:
پیک: لیوانک شیشهای عرق خوری
چَتوَر: بطری به اندازه یک چهارم شیشههای معمولی، چتول هم میگویند
پیمانه: لیوان شراب خوری، رطل هم میگویند
جام: لیوان شیشهای باده خوری
پیاله: کاسه کوچک بی پایه
تغار: آوند نسبتاً کوچک
مینا: شیشه باده خوری
ساغر: کاسه پایه دار
سبو: کاسه سفالی دسته دار
سبوچه: سبوی کوچک
تُنگ: آوند شیشهای گردن باریک، صراحی هم گفته اند.
سَکره: تنگ سفالین بزرگ (از گویش لارستانی)
هَسی: تشت سفالین (از گویش لارستانی)
تَکوک: آوندهایی که به شکل جانوران درست میشده.
ساتگین: آوند شیشهای بزرگ و استوار باده خوری
زیغال: جام شکم بزرگ یک نفره، قدح هم گفته اند.
پارچ: کاسهای بزرگ که دور میگردانند.
قرابه: آوند شیشهای شکم بزرگ
چمانه: نیم-کدوی تراشیده و نگارینی که با آن میمی خوردند.
کوزه: آوند سفالین نسبتاً بزرگ
خُم: بزرگترین آوند باده سازی و باده خوری (در اصل خُنب بوده)
خمره: همان خم
در اینجا فهرست شرابها ارائه شده است:
می: شراب قرمز
باده
نبیذ: میخرما
سیکی: میپرمایه و گیرا
صهبا: میسفید
مُل: لیکور، میمعمولی را هم میگویند
بگماز: گونهای می
عرق سگی: عرق گرفته شده از کشمش